Postup přípravy receptu Dvoubarevný rýžový nákyp:
Rýži, vanilkový cukr, máslo a citronovou kůru, kterou jenom okrájíme, nestrouháme, nasypeme do studeného mléka a povaříme asi 25 minut.
Mezitím necháme ovoce odkapat. Uvařenou rýži odstavíme a necháme vychladnout, citronovou kůru vytáhneme.
Troubu rozehřejeme na 190°C.
Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny a vmícháme do rýže společně se strouhankou. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme do rýže. Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem a natřeme do ní polovinu rýžové kaše. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
Do druhé poloviny rýžové kaše vmícháme kakao a opatrně promícháme. Po 20 minutách vytáhneme řýži z trouby a poklademe ovocem. Můžeme pokapat buď rumem, nebo rumovým aromem. Na ovoce natřeme čokoládovou rýži a pečeme při stejné teplotě ještě asi 25 minut.
Nakrájíme na porce a na talíři pocukrujeme.