Čokoládu na vaření si rozpustíme nad párou. Ještě horkou ji vlijeme do jednoho kelímku zakysané smetany. Nemusíme se bát, nic se nestane. Zbylé dva kelímky smetany dáme do vyšší mísy, přilijeme obě šlehačky a přisypeme moučkový cukr. Elektrickým šlehačem šleháme asi 5 minut do hustého krému. Jahody si pokrájíme na plátky, kompotované na půlky. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno poklademe piškoty a nalijeme na ně polovinu světlého smetanového krému. Opět poklademe piškoty a na ně rozložíme polovinu pokrájených jahod. Jahody přelijeme čokoládovým krémem a opět poklademe piškoty a druhou polovinou pokrájených jahod. Na závěr to přelijeme druhou polovinou světlého smetanového krému a pořádně uhladíme. Překryjeme alobalem a dáme na 24 hodin do lednice ztuhnout.
Fotky receptu Dvoubarevný studený dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!