Použité suroviny receptu Dýně na smetaně s vepřovou panenkou:
350 g dýně nebo cukety
| 1 červená cibule
| 2 stroužky česneku
| 1/2 svazku estragonu nebo dle chuti
| 2 lžíce bylinkového másla
| dle chuti: sůl, mletý pepř a mletá paprika sladká
| 200 ml bílého vína
| 80 g zakysané smetany
| 700 g vepřových panenek
| 3 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Dýně na smetaně s vepřovou panenkou:
Dužinu dýně nebo cukety pokrájíme na kostičky, cibuli na kolečka, česnek prolisujeme. Estragon posekáme na jemno. Vše osmahneme na pánvi v rozehřátém másle, přidáme sůl, papriku a pepř, přelijeme bílým vínem a necháme odležet asi 3 minuty. Pak vmícháme zakysanou smetanu. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opékáme po obou stranách asi 6 minut. Dýni a maso rozdělíme na talíře a podáváme zdobené estragonem.
Fotky receptu Dýně na smetaně s vepřovou panenkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!