1 1/4 vývaru z kostí
| 1/2 malého celeru
| 1 petržel
| 2 mrkve
| 2 bobkové listy
| 6 zrnek pepře
| 1 cibule
| 1 kg dužiny z dýně
| 30 g másla
| 4 lžíce zakysané smetany
| 1 lžíce sekaného kopru
| dle chuti sůl, pepř
Postup přípravy receptu Dýňová polévka:
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a povaříme ve vývaru spolu s bobkovými listy celým pepřem doměkka. Dýňovou dužinu nakrájíme na kostky. Na másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme dýni, orestujeme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme as 15 minut, až se dýně začne rozpadat. Část pak v polévce rozmačkáme. Ochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do talířů a do každého dáme lžíci smetany a posypeme sekaným koprem.
Fotky receptu Dýňová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!