Použité suroviny receptu Dýňová polévka s krevetami:
400 g dužiny z dýně
| 700 ml vývaru
| 125 ml smetany
| 150 g syrových loupaných krevet
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 cibule
| 1 feferonka
| sůl, pepř, cukr
Postup přípravy receptu Dýňová polévka s krevetami:
Dužinu z dýně nakrájíme nahrubo a společně s cibulí osmahneme na lžíci oleje. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme doměkka asi 20 minut. Poté polévku rozmixujeme a přecedíme. Dolijeme smetanou, necháme přejít varem a pak dochutíme solí, pepřem a cukrem. Feferonku podélně rozpůlíme, vyřízneme semeník a lusk nadrobno nakrájíme. Krevety opékáme na lžíci rozehřátého oleje asi 3 minuty, pak přidáme feferonku. Krevety rozdělíme do hlubokých talířů, zalijeme dýňovou polévkou a podáváme.
Fotky receptu Dýňová polévka s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!