Postup přípravy receptu Dýňová polévka z Austrálie:
Očisti a oloupej dýni, nakrájej na malé kostky. Očisti oba pórky a nakrájej bílou část na kolečka. Schovej si zelenou část pórku na osmažení. Do hrnce dej nakrájený pórek a nakrájenou dýni a zalej troškou vody jen tak, aby bylo dno zalité. Dej to vařit na mírný oheň a nech zeleninu uvařit tak, aby byla hodně měkká. Občas se zeleninou zamíchej, aby se nepřichytila. Když to sundáš z kamen, zalij to rozpuštěným kuřecím vývarem (vařící voda a kuřecí bujón) a mlékem, tím to zchladne a pak to vše dobře umixuj.
Dáš umixované zpět do hrnce, přidáš basalku, muškátový oříšek a sůl s pepřem. Jemňoučce si nasekej zelenou část pórku a usmaž na másle, ale jen tak aby to změklo, ne do hněda a přidej do polévky. Polévka se musí za míchání přivést téměř k varu, zamíchá se do ní smažený pórek a dá se servírovat. Na talíři si každý může přidat trochu smetany (sladké či kyselé). Polévka má být velice hustá, říká se, že by v ní lžíce mohla stát. Kvůli tomu mléku se to nesmí vařit klokotem, aby se nesrazila. Jen mírně prohřát až k bodu varu.