Vložil: | LudmilaJas |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Dýňové placičky:
350 g kulatozrnné rýže
| zeleninový vývar na uvaření rýže
| 1 menší dýně asi 9 cm
| 2 mrkve
| 1 svazek malých cibulek
| 150 g sýru ( gouda, ementál)
| 2 vejce
| strouhanka
Postup přípravy receptu Dýňové placičky:
Rýži uvaříme v dostatečném množství zeleninového vývaru (řiďte se návodem na obalu). Než nám rýže zchladne, nastrouháme si mrkev na hrubém struhadle, jarní cibulku nakrájíme na kolečka a dýni nakrájíme na menší kostičky (dýně Hokkaido se neloupe - krájení jde sice ztuha, ale slupka, která po uvaření krásně změkne, v sobě ukrývá nejvíce vitamínů). Veškerou zeleninu osmahneme s trochou oleje na pánvi - stačí 7 minut. Poté ji podlijeme trochou vody (cca 100 - 150 ml) a podusíme doměkka. Do zchladlé rýže přistrouháme či přikrájíme sýr a rozklepneme vajíčka a promícháme.
Až bude zeleninka měkká, necháme ji chvilku odpočinout a pak přimícháme do rýže.
Důkladně promícháme a získáme tak krásnou oranžovou hmotu, do které přisypeme strouhanku dle potřeby (směs na "karbanátky" může trochu lepit) - stačila mi větší půlka čtvrtlitrového hrnečku (záleží na také na konkrétním druhu, který použijete). Na pánev klademe malé karbanátky a pečeme pozvolna z obou stran. Podáváme je jen tak nebo se zeleninovým salátem anebo také s bramborovou kaší apod. Před podáváním je nezapomeňte "osušit" papírovým ubrouskem.
Fotky receptu Dýňové placičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!