Postup přípravy receptu Dýňovo-krupicová kaše :
Nakrájenou dužinu dýně, hřebíček a kousek celé skořice vložíme do většího kastrolu, zalijeme mlékem, mírně osolíme a za občasného míchání vaříme kolem 25 minut.
Vyzkoušíme, zda je dužina dostatečně měkká (pokud ne, vaříme dalších 5-10 minut), pak ručním tyčovým mixerem rozmělníme, kaši odstavíme.
V mléce rozmícháme dětskou krupičku, dýňovou kaši dáme zpět na zdroj tepla, vlijeme krupičku a za stálého míchání vaříme do bodu varu, zdroj tepla snížíme a ještě chvíli vaříme, ale pozor aby se kaše nepřipalovala.
Ihned podáváme, na talíři zdobíme kousky másla, moučkovým cukrem, jemně mletou skořicí a medem.
Tento recept vznikl na popud mé sousedky, které jsem donesla dýňovou polévku a ona zavzpomínala na mládí, které prožila ve Francii v oblasti Bretagne a maminka tuto kaši vařila.
Tak jsem to vyzkoušela, protože recept již neexistoval, jen ingredience. Pro toho, kdo chce mít kaši hodně hustou, musí přidat o něco více dětské krupičky. Nechte si chutnat.