500 g hladké pšeničné mouky
| 4 šálky syrovátky
| 1 lžíce rýžové mouky
| 400 g moučkového cukru
| 1/2 lžičky šafránu
| 2 lžíce nasekaných mandlí
| 2 lžíce másla
| může být libovolná vnná esence
Postup přípravy receptu Džalebí:
Z pšeničné mouky a syrovátky zaděláme řídké těsto. Mísu přikryjeme látkou a vystavíme na slunce po dva dny. Třetího dne vmícháme rýžovou mouku a necháme ještě den. Čtvrtý den svaříme ve vodě cukr, šafrán a vonnou esenci a připravíme sirup. Pak rozpálíme větší množství másla, vléváme od něj těsto a tvoříme všelijaké tvary. Usmažené kousky máčíme v horkém sirupu, nasáklé klademe na podnos a posypeme drobně nasekanými mandlemi.
Fotky receptu Džalebí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!