6 plátků želatina
| 6 vejce
| 160 ml espresso
| 1 lžička vanilková dřeň
| 250 g cukr
| 400 ml smetana
| 2 hrušky
| 5 lžiček moučkový cukr
| 500 g maliny
Postup přípravy receptu Espresso dezert:
Želatinu namočíme a oddělíme vejce. V horké vodní lázni ušleháme žloutky, espresso, vanilkovou dřeň a 200 g cukru. Rozpustíme želatinu a za stálého míchání necháme vychladnout. Ušleháme smetanu, vmícháme ji a dáme chladit. Přidáme 50 g cukru ušlehaného s bílkem a krém dáme chladit na 3 hodiny. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Hrušky nakrájíme podélně na 8 plátků, položíme na plech na pečící papír, posypeme 2 lžícemi moučkového cukru a pečeme 15-20 minut. Maliny s cukrem přivedeme k varu a protlačíme přes sítko.
Fotky receptu Espresso dezert:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!