Použité suroviny receptu Estragonový losos s citronem:
1/2 hrstě čerstvý estragon
| dle chuti: sůl a mletý černý pepř
| 4 plátky losos
| 2 stroužky česnek
| 1 ks citron
| dle potřeby: olivový olej
Postup přípravy receptu Estragonový losos s citronem:
Citron důkladně omyjeme horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme. Pak citron poválíme po stole, přičemž na něj dlaní tlačíme, abychom uvolnili citronová "vlákna". Pak citron nad miskou překrojíme a vymačkáme z něj veškerou šťávu.
Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Estragon opereme a taktéž nasekáme. Do misky s citronovou šťávou přidáme česnek, kůru, estragon a vše promícháme. Přidáme asi 2 lžíce oleje.
Rybí filé osolíme a opepříme. V marinádě obalíme z obou stran rybí filé a do masa ji prsty jemně vetřeme. Filé vložíme do misky, přelijeme zbylou marinádou a necháme asi 10 minut marinovat. Rybímu masu tato doba bude stačit.
Pak filé položíme na vymaštěný plech a pečeme při nejvyšší teplotě v rozehřáté troubě. Maso můžeme také grilovat.
Ihned podáváme. Vhodnou přílohou je kaše nebo jen lehký salát.
Fotky receptu Estragonový losos s citronem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!