Vložil: | Myska21 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Excelentní italská špenátová polévka:
50 g másla
| 50 g hladké mouky
| 0,5 l hovězího vývaru
| 1/4 l mléka
| 150 g mraženého špenátu
| dle chuti česnek, sůl, pepř
| 1 dcl smetany na vaření
| 1 kelímek zakysané smetany
| rohlíky a máslo na opražení
Postup přípravy receptu Excelentní italská špenátová polévka:
Zpěníme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a mlékem, přidáme rozmrazený špenát a česnek (nebo do polévky nedáme žádný, ale pak ho nesmíme zapomenout dát do zakysané smetany, kterou přidáme do talíře!), sůl a pepř. Povaříme, když se nám udělají hrudky, tak rozmixujeme. Ke konci přidáme smetanu na vaření.
Mezitím nakrájíme rohlíky na kostičky, osmahneme na másle dozlatova. Zakysanou smetanu smícháme s česnekem (pokud jsme ho nedali do polévky!!!) Na talíř nalijeme polévku a do každého talíře dáme ještě lžíci zakysané smetany a osmažené krutonky (rohlíky).
Fotky receptu Excelentní italská špenátová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!