Postup přípravy receptu Exotický rýžový salát s ovocem a dresinkem kari:
Uvařenou rýži asi 20 minut dusíme, poté ji přesypeme do mísy a necháme vychladnout.
Ananas rozřežeme po délce na 8 dílů, odstraníme dřevnatý střed a oloupeme slupku. Dužinu pokrájíme na kousky. Mango oloupeme a pokrájíme také na kostičky.
Stopky celeru nakrájíme na tenká kolečka. Dvě třetiny bílé části nakrájíme na kolečka, zbytek na tenké proužky.
Krůtí maso nakrájíme na proužky asi 1 cm.
Ovoce, maso, celer i cibuli přidáme k rýži a vše opatrně promícháme.
Ze zakysané smetany, pomerančové šťávy, octa a oleje vymícháme dresink. Osolíme, okořeníme, přidáme kari koření, mletý zázvor a pikantní koření.
Hotový dresink promícháme se salátem.
Salát přikryjeme a necháme asi 30 odstát.
Mandlové lupínky opražíme na pánvi dozlatova a spolu s proužky cibule nasypeme na salát.