2 papáje
| 8 liči
| 1 karambola
| 6 mochyní (physalis)
| 8 jahod
| 500 ml džusu (můžeme si vybrat podle chuti buď příchuť tropického ovoce nebo pomerančový)
| 4 lžíce broskvového či jiného likéru
Postup přípravy receptu Exotický salát s liči:
Džus svaříme pomalu na mírném ohni asi na polovinu (takzvaně je zredukujeme) a tuto zhoustlou tekutinu necháme vychladit. Potom ji dochutíme likérem (pro děti likér vynecháme, můžeme ho nahradit několika lžícemi broskvového sirupu apod.). Obě papáje podélně rozpůlíme a část dužiny vydlabeme. Liči oloupeme a bílou dužinu rozkrájíme na poloviny, karambolu omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabé plátky (vytvoří se tvar hvězdičky). Mochyni a jahody opláchneme a rozkrájíme na menší kousky. Připravené ovoce promícháme v misce s džusem. Ovocnou směsí naplníme vydlabané poloviny papáje jako misky. Necháme dobře vychladit a podáváme.
Ovoce volíme samozřejmě podle sezony nebo dostupnosti na trhu, v zimní období můžeme využít i část surovin mražených nebo kompotovaných.
Fotky receptu Exotický salát s liči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!