100 g mražené kořenové zeleniny
| hrst cibule
| 100 g pečeného /vařeného/ masa
| 4 str. česneku
| 200 g jelit
| 1500 ml vývaru
| majoránka
| 200 g jitrnic
| glutasol
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Falešná ovarová polévka:
Vodu nebo vývar uvedeme do varu, vhodíme nasekanou cibuli. Postačí i polovina cibule. Stroužky česneku nakrájíme na plátečky a vhodíme do vřící vody nebo vývaru. Kdo chce a má to rád, může přidat pár lžic mražené kořenové polévkové zeleniny. Vaříme asi 5 minut, pak přidáme na kolečka nakrájenou jitrnici a jelito zbavené střívka. Vaříme za stálého mícháni 10 minut. Kdo chce, může přidat i zbytky vařeného nebo pečeného vepřového z předchozího dne, ale max do 100g. Před dovařením vhodíme do falešné ovarové polévky 2 velké špetky majoránky, kterou nabereme a rozdrolíme mezi prsty. Přidáme ještě špetku pepře a osolíme podle chuti. Můžeme dochutit glutasolem.
Falešnou ovarovou polévku podávame se chlebem.
Fotky receptu Falešná ovarová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!