Použité suroviny receptu Falešná račí polévka z ryzců:
500 g ryzců
| 300 g kostí
| 40 g másla
| 1 lžíce sádla
| 10 g mouky
| 50 g kořenové zeleniny
| 90 g čerstvého či zmraženého hrášku nebo fazolových lusků
| dle chuti: petrželová nať
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Falešná račí polévka z ryzců:
Ryzce očistíme a nakrájíme a udusíme na tuku doměkka, poprášíme trochou mouky. Necháme dále dusit, aby zmizela moučná příchuť, zalejeme přecezeným vývarem z kostí a zeleniny.
Do hotové polévky přidáme hrášek osmažený na másle spolu s petrželkou nebo šikmo nakrájené fazolové lusky.
Fotky receptu Falešná račí polévka z ryzců:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!