Vložil: | uschi3 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Farfalle s tuňákem, houbami a smetanou:
500 g těstovin farfalle
| 450 g konzervovaného tuňáka
| 60 g másla
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 125 g malých žampiónů
| 250 ml smetany
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 1 lžíce nasekané zelené petržele
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Farfalle s tuňákem, houbami a smetanou:
Ve velké pánvi zahřejeme máslo a olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a asi 3 minuty osmahneme, až je cibule měkká. Přidáme houby a opékáme je za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme smetanu a necháme při mírné teplotě vařit, až omáčka zhoustne. Přidáme okapané maso tuňáka, citrónovou šťávu a petržel a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem. Během doby, kdy se omáčka vaří, uvaříme těstoviny, opatrně je poté promícháme s omáčkou a ihned podáváme.
Fotky receptu Farfalle s tuňákem, houbami a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!