Postup přípravy receptu Farmářská pórková polévka s brambory:
Pórky oloupeme a odřízneme listy až na několik centimetrů, které ponecháme. Omyjeme, osušíme a nakrájíme asi na 1cm kousky. Rozpustíme čtvrtinu másla a za stálého potřásání kastrolem na něm opečeme pórky, ale nenecháme je zhnědnout. Když jsou kousky dobře obalené máslem a začínají žloutnout, přilijeme trochu teplé vody, přikryjeme a necháme chvíli dusit zatím co připravujeme brambory. Ty oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky.Pórky zalijeme teplou směsí 1,75 l vody s 0,5 l mléka. Osolíme, opepříme a přivedeme do varu. Přidáme brambory, přikryjeme a vaříme 40 až 50 minut. Veku nakrájíme na kostičky, osmažíme na zbytku másla dozlatova a vložíme na talíře. Polévku dochutíme a nalijeme na smaženou veku. Polévku můžeme také připravit bez mléka a nakonec ji zahustit smetanou. Aby si zachovala svůj ráz, nesmí se pasírovat nebo mixovat.