250 g másla
| 6 vajec
| 250 g moučkového cukru
| 1/4 l smetany
| 300 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| strouhaná citronová kůra
| 2 lžíce nastrouhaných ořechů nebo mandlí
| 2 lžíce v rumu namočených rozinek
| vanilkový cukr
| citronová šťáva do sněhu
Postup přípravy receptu Farská bábovka:
Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem, současně vmícháme smetanu, mouku s práškem do pečiva, citronovou kůrou, s mandlemi či ořechy a okapanými rozinkami. Nakonec těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků a několika kapek citronové šťávy a se zašlehaným vanilkovým cukrem. Lehké krémové těsto vlijeme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme asi 45 minut. Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a necháme ji vychladnout při pokojové teplotě. Pocukrujeme ji a při podávání můžeme jednotlivé řezy potřít jahodovou marmeládou a ozdobit kopečkem šlehačky.
Fotky receptu Farská bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!