Fazolačka:
| 1/2 kg balení fazolí
| 3-4 ks stroužků česneku
| 1 ks střední cibule
| dle chuti: kmín
| 1 hovězí bujon
| dle chuti: malinko tabasca
| dle potřeby: olej nebo sádlo
| 1 lžíci hladké mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: majoránka
| dle potřeby: voda
| Amolety:
| ½ l mléka
| 2 ks vejce
| dle potřeby: polohrubá mouka
| 1 špetka soli
| 1 špetka cukru
| dle potřeby: olej
| dle chuti: rybízová nebo jahodová marmeláda
Postup přípravy receptu Fazolačka s amoletou:
Prvním krokem vrhneme fazole do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vody. K fazolím rozdrobíme hovězí bujom a lehce zastříkneme tabascem. Můžeme promíchat. Takto připravené fazole necháme do druhého dne hezky nabobtnat.
Druhý den drobně pokrájíme cibuli a vrhneme ji na rozpálený omastek. Až nám začne cibulka růžovět, musíme na ni přidat prolisované 2 stroužky česneku. Několikráte zamícháme a už přisypáváme hladkou mouku. Tím nám vznikla cibulovo - česneková jíška. Po lehkém restování vrhneme do hrnce fazole i s vodou ve které se máčely. Přidáme kmín dle chuti. Uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme do změknutí fazolí. Před dovařením dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Podáváme s amoletami, které připravíme smícháním mléka, vajec, špetky soli a cukru. Za pomalého přisypávání polohrubé mouky vytvoříme hustší tekuté těsto. Z těsta následně děláme palačinky, každou pomažeme marmeládou a srolujeme. Každý potom dle vlastního uvážení přikusuje amoletu k fazolačce.
Fotky receptu Fazolačka s amoletou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!