80 ml olivového oleje
| 1 rozmačkaný stroužek česneku
| 500 g bílých malých fazolí
| 480 ml rajčat nakrájených na kousky
| 400 g konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (ale bez šťávy)
| 2 stonky čerstvé bazalky (jemně nakrájené)
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Fazole s mátou:
Fazole necháme namočené přez noc. Na pánvi na oleji restujte česnek až je černý a vyhoďte jej. Olej z pánve smíchejte s fazolemi, dejte do pomalého hrnce, přilejte 1,5 l vody a zamíchejte. Vařte zakryté na HIGH 2 hodiny. Přepněte hrnec na LOW a vařte dál zakryté 8 hodin. Do hrnce přidejte zbylé ingredience, zakryjte a vařte na HIGH ješte asi 30 minut. Doporučená příloha: Chléb. Doba přípravy je cca 11 hodin.
Fotky receptu Fazole s mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!