Použité suroviny receptu Fazolová polévka s knedlíčky:
100 g mraženého špenátu
| 5 g sušených hřibů
| 240 g bílých fazolí (steril.)
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 2 lžíce oliv. oleje
| 1-2 lžičky zrnitého vývaru
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 krajíce toastového chleba
| 5 lžic mléka
| 1 žloutek
| 1 lžíce mascarpone nebo lučiny
Postup přípravy receptu Fazolová polévka s knedlíčky:
1. Špenát rozmrazíme a nahrubo posekáme. Houby namočíme na 15 minut do horké vody. Fazole slijeme. Cibuli a česnek posekáme a zesklovatíme na oleji. Hřiby vyjmeme a spolu s fazolemi, vývarem a 750 ml vody přidáme k cibuli a česneku. Asi 10 min. povaříme, rozmixujeme, osolíme a opepříme.
2. Kostičky chleba na 5 min. namočíme do mléka. Vmícháme žloutek, mascarpone a posekaný špenát. Osolíme a opepříme. Uděláme knedlíčky a vaříme 4-5 min. na mírném ohni v osolené vodě.
3. Knedlíčky rozdělíme na talíře. Listy špenátu krátce povaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou a osušíme. Knedlíčky zalijeme ohřátou polévkou a podáváme zdobené špenátovými listy.
Fotky receptu Fazolová polévka s knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!