Vložil: | Martinna |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Fazolová polévka z Řecka:
250 g suchých bílých fazolí
| 1 l vody na vaření
| 1 zelenou papriku
| 1/4 celeru
| 2 pl oleje
| 2-3 špičky nože mletého pepře
| 1 kl oregana
| 4 l vody na namočení
| 2 mrkve
| trochu zelené petrželky nebo celerové natě
| 1 cibuli
| 1/4 kl soli
| 820 g loupaných rajčat
Postup přípravy receptu Fazolová polévka z Řecka:
Fazole namočte přes noc do hrnce s dostatkem vody (asi 4 l). 2. den je sceďte a propláchněte tekoucí teplou vodou. Potom nalijte do velkého hrnce čerstvou vodu(1 l) a dejte do ní propláchnuté fazole. Přikryjte pokličkou a vařte 45 minut i déle při mírném varu. V mezičase umyjte mrkve, papriku, celer a petržel. Papriku rozkrojte a nožem odstraňte bílá semena. Mrkev, celer a cibuli oloupejte a potom všechno nakrájejte nadrobno. Zelenou petrželku najemno nasekejte a dejte stranou. Teď nalijte do jiného hrnce olej a rozehřejte ho. Jakmile se objeví bublinky, vsypte d pnve cibuli a osmažte ji dozlatova. Pak přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu, ochuťte pepřem a nechte 5 minut opékat. Zeleninu pak přidejte k fazolím do velkého hrnce. Nechte ještě 25 minut vařit při mírném varu. Otevřete konzervu rajčat a společně s jemně nasekanou petrželkou je přidejte do hrnce. Přitom rajčata trochu rozmačkej te. Nechte projít varem, zamíchejte vařečkou a na závěr dochuťte solí, pepřem a oreganem.
Fotky receptu Fazolová polévka z Řecka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!