80 g ovecných vloček
| 2 lžíce krupice
| 250 g uvařených fazolí
| 100 ml vody
| 1 vejce
| 1 cibule
| podle chuti sójová omáčka
| 1/2 lžičky mletého kmínu
| 1/2 lžičky vegety
| špetka saturejky
| špetka soli
| na obalení strouhanka a sezamová semínka
| na opečení olej
| 1 žemle
| na ozdobení zelenina
Postup přípravy receptu Fazolové karbenátky:
Ovesné vločky propláchneme horkou vodou a scedíme. Krupici namočíme do 100 ml vody a necháme nabobtnat. Uvařené fazole s ovesnými vločkami umeleme nebo rozmixujeme. Přidáme nabobtnalou krupici, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, zakapeme sójovou omáčkou, okořeníme a osolíme. Z hmoty vypracujeme placičky, které obalíme ve strouhance smíchané se sezamovými semínky a opečeme na oleji. Podáváme v rozkrojené žemli obložené zeleninou.
Fotky receptu Fazolové karbenátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!