Postup přípravy receptu Fazolovka:
Přebrané a vyprané fazole zalijeme studenou vodou, fazole musí být ponořeny, necháme je ve vodě přes noc. Na druhý den je v téže vodě přivedeme k varu, od doby co se začaly vařit počítáme 5 minut, pak vodu slijeme, nalijeme stejné množství nové horké vody, přidáme na hrubo posekaný česnek, nakrájenou cibuli a vaříme doměkka. Ve druhém hrnku vaříme mezitím maso. Na oleji osmažíme mrkev a petržel, nakrájené na kolečka, jednu cibuli nakrájenou na kostičky a brambory rovněž na kostičky nakrájené. Přidáme mletou papriku. Tuto směs podušenou doměkka přidáme k uvařeným fazolím a nakonec přidáme pokrájené maso i s vývarem.
Fazolovku dochutíme a přidáme čerstvou nasekanou petrželku.