Vložil: | Handale |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Fazolový salát se zelenou pšenicí, pórkem a roketou :
200 g zelené pšenice
| 500 g konzervovabých fazolí
| 2 pórky
| 1 svazek rokety
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce octa
| 2 lžíce citronové šťávy
| 6 lžic oleje
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
Postup přípravy receptu Fazolový salát se zelenou pšenicí, pórkem a roketou :
Pšenici zalijeme vodou, přiklopíme pokličkou a necháme přes noc nabobtnat.V téže vodě vše 25 minut vaříme pod pokličkou při mírné teplotě. Vodu slijeme a pšenici necháme okapat. Konzervované fazole blanžírujeme v osolené horké vodě asi 4 minuty. Vodu slijeme a fazole necháme okapat. Pórek očistíme a celý nakrájíme asi na 1 cm dlouhé kousky. Roketu omyjeme, necháme okapat, osušíme a silné stonky odkrojíme. Ocet smícháme s česnekem, citronovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Fazole, pšenici a zeleninu důkladně promícháme se zálivkou. Salát rozdělíme do 4 misek a podáváme.
Fotky receptu Fazolový salát se zelenou pšenicí, pórkem a roketou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!