Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Fenyklovo-mandlová polévka:
2 lžíce olivového oleje
| 1 malá cibule, najemno nakrájená
| 2-3 bulvy fenyklu, očištěné a nakrájené na čtvrtky
| 2 stroužky česneku, oloupané
| 600 ml zeleninového vývaru
| 2 lžíce mletých mandlí
| 2 lžíce smetany ke šlehání
| sůl a drcený pepř na dochucení
| opečená bageta, případně s tapenádou (pomazánka z oliv a kaparů, hotový výrobek)
Postup přípravy receptu Fenyklovo-mandlová polévka:
1. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibulku, až zprůsvitní (asi čtyři minuty). Přidejte fenykl, česnek a polovinu vývaru. Uveďte do varu, snižte plamen a vařte asi čtvrt hodiny, aby byl fenykl měkký a vývar se z větší části odpařil.
2. Vlijte do robotu a přidejte mandle. Vše rozmixujte, vraťte do hrnce a přilijte zbylý vývar. Uveďte do varu a vmíchejte smetanu, případně dosolte a už nevařte. Opepřete, ozdobte fenyklovými ‚vlásky‘ a podávejte s bagetou.
Fotky receptu Fenyklovo-mandlová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!