Vložil: | Veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Fergese :
250 g červených paprik zbavených jadřinců
| 500 g rajčat
| 250 g sýru feta
| 1 lžička mouky
| 125 g másla
| 3 lžíce olivového oleje
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Fergese :
Nejdříve oloupeme rajčata i papriky (krátce je ponoříme do vařící vody, papriky trochu déle). Pak je podusíme 5-7 minut na oleji a necháme asi 15 minut vychladnout. Podušenou zchladlou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou fetu, lžičku mouky a zamícháme. Ochutíme zeleninu teprve nyní solí - opatrně a pepřem a vmícháme do omáčky. Pak vložíme do pečící formy a při 200 °C pečeme asi 15 minut v troubě.
Podáváme horké s bílým chlebem.
Fotky receptu Fergese :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!