Postup přípravy receptu Fettucine s olivami a lilkem:
Těstoviny vložíme do dostatečného množství vroucí osolené vody a uvaříme je. Scedíme je, propláchneme a poté vrátíme do hrnce. Lehce je promícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepovaly, a udržujeme v teple. Olivy pokrájíme na půlky, zrníček zbavenou chilli papričku na slabá kolečka, oloupený česnek na tenké plátky. Lilek dobře omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi prudce rozpálíme olivový olej a krátce na něm orestujeme česnek, tak aby měl lehce zlatavou barvu. Přidáme lilek, chilli papričku a dusíme asi 5 minut doměkka. Nakonec vmícháme nakrájené olivy, vše zakapeme citronovou šťávou a ochutíme solí, pepřem a mletým římským kmínem. Zeleninovou směs opatrně promícháme s teplými těstovinami. Fettucine podáváme posypané sýrem a ozdobené čerstvou petrželkou.