Postup přípravy receptu Filé na jogurtu:
Jogurt rozšlehejte s oloupaným utřeným česnekem a solí. Poté k němu přidejte mletý zázvor, skořici, chilli, kmín, kari koření a důkladně vše promíchejte. Jednotlivé porce filé nerozmrazujte, ale vložte je do mísy a zalijte jogurtovou směsí. Přikryjte a nechejte v chladnu asi hodinu marinovat. Na pánvi rozpalte olej a do něj vložte předem odkapané marinované rybí porce. Přidejte k nim polovinu nadrobno rozsekané petrželky, mírně podlijte asi třemi lžícemi vody, zakryjte pokličkou a duste doměkka přibližně deset minut. Hotové rybí filé zalijte jogurtovou marinádou. Přiveďte k varu a dál již nevařte. Nakonec pokrm ochuťte šťávou z poloviny citronu, který předem důkladně omyjte. Druhou polovinu citronu nakrájejte na dílky, jimiž každou porci ozdobte. Takto upravené filé nejlépe chutná s dušenou rýží, do které jste vmíchali druhou polovinu petrželky, nebo s pečenými brambory. Labužníci si mohou jako přílohu dopřát i bramborovou kaši.
Přeji dobrou chuť.