Postup přípravy receptu Filé na paprice a bramborách:
Rybí filé necháme rozmrazit a každou kostku pokapeme citronovou šťávou. Kostky dobře osolíme, potřeme křenovou pastou a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli stát.
Papriku a cibuli očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Půlku cibule na kostky, půlku na plátky. Část papriky si odložíme na pozdější ozdobení.
Mezitím si připravíme brambory. Pořádně je očistíme, uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka. Scedíme, oloupeme a nakrájíme podélně na půlky nebo čtvrtky.
Vyšší plech vymažeme olejem, posypeme plátky cibule, poklademe brambory, které hustě posypeme kmínem a podle potřeby ještě osolíme. Necháme zapékat při vyšší teplotě. Občas promícháme.
Teď přichází na řadu filety. Na pánvi (asi se lžící olivového oleje) osmažíme nejprve na kostičky nakrájenou cibuli s nudličkami papriky, po osmahnutí dozlatova přidáme kostky filé a zprudka osmahneme z obou stran. Během opékání znovu posypeme rybím kořením. Když nám maso zbělá, máme hotovo. Musí nám zbýt vypečená šťáva.
K zapečeným bramborám přidáme filety a brambory pokapeme výpekem. Dalších 5 minut společně prohříváme v troubě. Déle ne, rybí maso by se vysušilo.
Filé na paprice a bramborách podáváme ihned, na talíři doplníme čerstvou paprikou. Na dozdobení můžeme přidat trochu křenové pasty.