4 porce filé
| kelímek smetany
| 100 g slaniny
| 100 g strouhaného sýra
| dle potřeby strouhanka
| dle potřeby hladká mouka
| dle chuti mletá paprika
| 60 g másla
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Filé po oregonsku:
Filé osolíme a obalíme v mouce promíchané s paprikou. V jedné vrstvě je vložíme do zapékací misky vymazané 40 g másla a zalijeme smetanou, až je filé téměř pokryto. Na filé položíme tenké plátky slaniny a pečeme půl hodiny ve vyhřáté troubě. Potom sejmeme slaninu, filé posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem a prudce dozlatova dopečeme. Podáváme s opečenou slaninou a brambory.
Fotky receptu Filé po oregonsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!