Použité suroviny receptu Filé podle norské hospodyně:
600 g filé
| sůl
| 1 cibule
| 1 bobkový list
| 1 hřebíček
| 120 g másla
| 2 lžíce hořčice
| cukr
| citrónová šťáva
Postup přípravy receptu Filé podle norské hospodyně:
Do mírně osolené vody dáme oloupanou rozpůlenou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, bobkový list a povaříme asi 10 minut. Do této várky vložíme částečně rozmrazené filé rozdělené na porce a na mírném ohni zvolna vaříme. Uvařené filé vyjmeme děravou lopatkou na horké talíře a přelijeme horkou omáčkou. Omáčku připravíme takto : Máslo rozpustíme, nejlépe ve vodní lázni, přidáme hořčici a zvolna za stálého míchání přivedeme téměř do varu. Během zahřívání máslo podle chuti přisolíme a přisladíme. Do hotové omáčky přidáme po kapkách citrónovou šťávu v množství podle chuti. Omáčka má mít pikantní chuť. Jako přílohu podáváme opékané brambory, salát a osminku citrónu na dochucení.
Fotky receptu Filé podle norské hospodyně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!