Postup přípravy receptu Filé s křenovou omáčkou:
1. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, nakrájíme jemné nudličky a pokapeme citrónovou šťávou.
2. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kostičky a zesklovatíme spolu s jablkem na másle. Přidáme křen a necháme zpěnit. Přilijeme smetanu a povaříme asi 2 min., až zhoustne.
3. Do omáčky vmícháme sekanou petrželku, osolíme a dochutíme cukrem.
4. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme. Obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec v mandlových lupíncích smíchaných se strouhankou.
5. Rozpálíme olej a filé pečeme po každé straně 4 min. dozlatova.
Doporučená příloha:
Podáváme s křenovou omáčkou a podle chuti s bramborovým salátem.