Postup přípravy receptu Filé s pórkem a rajčátky:
Filé nakrájíme na kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Bylinky (tymián, mateřídouška, šalvěj) opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme.
Část filé naskládáme do vymazaného a vysypaného pekáčku, posypeme bylinkami a zaskládáme částí osoleného pórku. Opět přijde vrstva filé, bylinek i pórku. Poslední vrstvu tvoří filé, které osolíme, opepříme a zaskládáme přepůlenými rajčátky.
Pečeme přikryté v předehřáté troubě asi 30 minut na 200 °C. Pak pekáč odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Filé s pórkem a rajčátky na talíři přelijeme rozpuštěným máslem a ozdobíme několika lístky petrželky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.