Vložil: | Janakralov |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Filé s rukolou:
4 ks (kostky) rybího filé
| 2 hrstě čerstvé rukoly
| 1 dl vody
| koření na ryby
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Filé s rukolou:
Rybí filé (kostky) necháme rozmrazit.
Pánev rozpálíme se lžičkou olivového oleje. Filé pouze z jedné strany potřeme zlehka feferóny naloženými v soli (zakoupíme v supermarketu), posypeme kořením na ryby a otočíme. Z druhé strany posypeme kořením na ryby a tymiánem. Koření do filé trochu zatlačíme.
Filé vložíme na rozpálenou pánev, na prudko orestujeme. Asi po minutě přidáme kousíčky másla. Rybu otočíme. Během restování můžeme rybu sypat ještě tymiánem a trochu přidat i do výpeku. Zalijeme horkou vodou a ještě asi 5 - 7 minut dusíme. Průběžně filé otáčíme. Když je ryba měkká a voda se nám vypařila, filé vyjmeme. Do výpeku vhodíme rukolu, asi na 1/2 minuty prohřejeme a promícháme se zbytkem na pánvi.
Filé servírujeme na předehřáté talíře a rukolu podáváme jako zelenou přílohu. Nic dalšího není potřeba.
Fotky receptu Filé s rukolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!