Použité suroviny receptu Filé se zeleninou a divokou rýží:
350 g mrkve
| 160 g směsi rýže parboiled s divokou rýží
| sůl
| pepř
| 8 kousků rybího filé
| šťáva z 1 citronu
| 400 g zelených fazolek
| 250 ml mléka
| 250 ml zeleninového vývaru
| 1-2 lžíce světlé jíšky
| nastrouhaná kůra z 1 citronu
| špetka cukru
| 20 g hladké mouky
| 1 lžíce oleje
| svazeček kopru
| citron na ozdobení
Postup přípravy receptu Filé se zeleninou a divokou rýží:
Mrkev očistíme a nakrájíme na delší nudličky. Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Filé pokapeme polovinou citronové šťávy, osolíme a opepříme. Fazolky a mrkev povaříme v osolené vodě asi 8 minut. Svaříme mléko se zeleninovým vývarem, zahustíme jíškou a za stálého míchání asi minutu povaříme. Omáčku dochutíme zbylou citronovou šťávou, kůrou, cukrem, solí a pepřem. Filé obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji (z každé strany 2-3 minuty). Z kopru si odložíme pár snítek a zbylé najemno nasekáme. Uvařenou rýži slijeme a zeleninu necháme okapat. Na talíře pak rozložíme filé, rýži a zeleninu. Ke každé porci přidáme měsíček citronu a pokrm ozdobíme koprem.
Fotky receptu Filé se zeleninou a divokou rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!