Vložil: | Katyakaty |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Filé v žampiónové omáčce:
500 g rybího filé
| citrónová šťáva
| sůl
| hrubá mouka
| 2 ks vejce
| 100 g kukuřičných lupínků
| olej
| Omáčka:
| 1 ks cibule
| 300 g žampiónů
| 1 lžička dijonské hořčice
| sůl
| pepř
| 0,1 l zeleninového vývaru
| 1 lžíce hladké mouky
| 0,25 l smetany
| citrónová šťáva
Postup přípravy receptu Filé v žampiónové omáčce:
Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Filé podáváme s těstovinami a přelité omáčkou. Houbová omáčka: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém oleji, přidáme očištěné nakrájené houby, hořčici, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a několik minut dusíme. Zalijeme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku, a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Fotky receptu Filé v žampiónové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!