Postup přípravy receptu Filé z mořského ďasa:
Troubu rozehřejeme na 220 °C. Papriky rozpůlíme a vyřízneme semeníky. Slupkou nahoru je poklademe na plech vyložený papírem na pečení a dáme do trouby. Když slupka ztmavne, vyjmeme je, zakryjeme vlhkou utěrkou a po 5 minutách oloupeme. Troubu snížíme na 100 °C.
Fenykl omyjeme, očistíme, rozkrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přilijeme víno a rybí vývar a prudce povaříme. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Rybí filé opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a filé na něm z obou stran opečeme. Papriky, filé a fenyklovou omáčku vložíme do zapékací formy a pečeme v troubě přibližně 10 minut. Rozdělíme na čtyři talíře a můžeme ozdobit snítkou rozmarýnu.