Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Filé z mořského lososa s rajčaty, paprikami a lilky :
1 ks velké cibule
| 4 ks větší rajcata
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 ks bobkový list
| 1/2 lžičky tymiánu
| 1 - 2 lžíce koření na ryby
| 1 ks červené a zelené papriky
| 2 ks lilku
| 1 kostka zeleninového vývaru
| 1 lžička fenyklových semínek
| 4 filety z mořského lososa (tresky tmavé)
| 1 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Filé z mořského lososa s rajčaty, paprikami a lilky :
Cibuli oloupeme a nahrubo posekáme. Zeleninu omyjeme a očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata a lilky pokrájíme na kostičky.
Rozehřejeme olivový olej a 2 lžíce slunečnicového oleje a cibuli se zeleninou na něm zhruba 3 min. opékáme. Přidáme trochu zeleninového vývaru, bobkový list, fenyklová semena, tymián a dusíme asi 10 min.
Filé omyjeme a vetřeme do něho směs koření na ryby. Poté filé obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme zbytek slunečnicového oleje. Filé na něm opékáme po každé straně 5 min. Upravíme na zeleninu a ozdobíme lístky čerstvého tymiánu. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.
tipy pro Vás: Ryba chutná s mnoha druhy zeleniny. Místo lilku můžeme použít i cuketu. Velmi lahodná je např. ryba v méně obvyklé kombinaci s fenyklem, žampiony a rajčaty. Klasickým doplňkem filé je mrkev, cibule a česnek. Chceme-li připravit pokrm s malým množstvím tuku, položíme rybí filé na krátce opečenou a okořeněnou zeleninu. Podlijeme zeleninovým vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme na mímém ohni.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Filé z mořského lososa s rajčaty, paprikami a lilky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!