Použité suroviny receptu Filé z platýse v listovém těstě:
4 filé s platýse
| 2 listové těsta
| dle chuti citronová šťáva
| 1 sklenice kysaného zelí
| 1 bobkový list
| 1-2 cibule
| dle chuti kerblík
| dle chuti worcester.omáčka
| dle chuti estragon
| 1 žloutek
| dle potřeby bílé víno
| dle chuti cukr
| dle chuti celý pepř
| máslo
Postup přípravy receptu Filé z platýse v listovém těstě:
Smícháme citrónovou šťávu, posekaný kerblík, worcesterovou omáčku a posekaný estragon. Ve vzniklé směsi marinujeme jednotlivé porce platýse minimálně 30 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle. Kysané zelí pokrájíme nadrobno a spolu s bobkovým listem, celým pepřem, cukrem a bílým vínem přidáme k cibuli. Dusíme 40 minut, poté slijeme přebytečnou vodu a necháme vychladnout. Plátky listového těsta rozválíme, polovinu poklademe zelím a navrch položíme marinovanou rybu. Zakryjeme druhou polovinou těsta, přimáčkneme okraje a vzniklé taštičky potřeme vaječným žloutkem. Taštičky rozložíme na plech pokrytý papírem na pečení a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
Fotky receptu Filé z platýse v listovém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!