Postup přípravy receptu Filet mignon s grilovanou cibulí a chilli papričkou:
Do marinády, kterou připravíme tak, že čerstvý rozmarýn, tymián a koriandr smícháme v misce s olejem, přidáme drcený pepř a rozmixujeme, naložíme očištěné filety z hovězí svíčkové a necháme je v lednici asi 2 až 3 hodiny odpočinout.
Mezitím červenou a bílou cibuli nakrájíme na půlky, posypeme sekaným rozmarýnem, drceným pepřem a pokapeme olivovým olejem.
Před grilováním zkontrolujeme teplotu grilu nebo pánve. Musí být pořádně rozpálená, aby se nám maso důkladně zatáhlo a všechna šťáva zůstala uvnitř.
Maso grilujeme 3 až 4 minuty ze všech stran tak, aby se mírně propeklo. Spolu s masem grilujeme i chilli papričky a cibuli. Už během grilování můžeme maso osolit, vždy ale z ogrilované strany, aby z něj sůl „nevytáhla“ všechnu šťávu. Před podáváním maso necháme chvilku odpočinout na chladné části grilu nebo na talíři a servírujeme na teplém talíři rozkrojené na dvě části, zalijeme kvalitním olivovým olejem (doporučuje se lehce pikantní extra virgin – neboli „extra panenský“ olej například z Umbrie) a podáváme s grilovanou zeleninou.