Použité suroviny receptu Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou:
4 filety z jazyka /každý 150 g/
| 100 ml suchého bílého vína
| 250 ml rybího vývaru
| 1 svazek čerstvých bylinek
| 2 lžíce kysané smetany
| šťáva z 1/2 citrónu
| 50 g másla
| 2 lžíce hladké mouky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou:
Do hrnce nalijeme víno, přidáme rybí vývar a nadrobno nasekané bylinky. Vše provaříme, tyčovým mixérem rozmixujeme a propasírujeme hustým sítem. Ještě jednou krátce provaříme, přidáme smetanu a necháme mírně vařit. Filety očistíme, pokapeme citrónovou šťávou a okořeníme solí a pepřem. Lehce je poprášíme moukou a opečeme po každé straně 3-4 minuty v pánvi na másle. Filety přemístíme na přehehřáté talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Fotky receptu Filety z jazyka s bylinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!