Použité suroviny receptu Filety z mořské štiky s dušenou mrkví:
1 kg filet z mořské štiky
| 1 kg mrkve
| mletý pepř
| 4 lžíce másla
| 2 lžičky cukru
| 200 ml zeleninového vývaru
| 1 lžíce najemno posekané máty
| 1 lžíce citronové šťávy
| lístky máty na ozdobu
Postup přípravy receptu Filety z mořské štiky s dušenou mrkví:
Mrkev omyjeme, oloupeme a pokrájíme na špalíčky. V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla a mrkev na něm za stálého míchání 3 min. opékáme. Osolíme, opepříme a přisladíme. Zalijeme vývarem a 8 min. dusíme pod pokličkou. Pak vmícháme posekanou mátu. Filé omyjeme a osušíme, rozkrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Rozehřejeme zbylé máslo. Filety obalíme v mouce a opékáme po každé straně asi 3 min. Opečené filety rozdělíme na talíře, obložíme dušenou mrkví a ozdobíme lístky máty. Jako přílohu můžeme podávat rýži nebo vařené brambory.
Fotky receptu Filety z mořské štiky s dušenou mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!