Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Filety z platýse na šampaňském

fotka Filety z platýse na šampaňském
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 26

Použité suroviny receptu Filety z platýse na šampaňském:

2 porce platýse  | 25 g másla  | 4 kloboučky hub  | 75 g nakrájených hub  | 2 nadrobno nakrájené šalotky  |  citronová šťáva  | 1/4 láhve šampaňského nebo suchého bílého vína  | 2 lžíce brandy  | 3 lžíce smetany ke šlehání  | 2 žloutky  |  nakrájená petrželová nať

Postup přípravy receptu Filety z platýse na šampaňském:

Filety osolíme a svineme kůží dovnitř. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby a šalotku a opékáme 3-5 minut. Kloboučky hub odložíme stranou.
Přidáme svinuté filety, citronovou šťávu a šampaňské a zakryté pomalu dusíme doměkka. Hotovou rybu vyjmeme a šťávu odpaříme. V misce smícháme brandy, smetanu, žloutky a přidáme směs do šťávy z ryby. Minutu nebo dvě ji zahříváme, ale nevaříme, a pak nalijeme na filety. Nakonec rybu posypeme petrželovou natí a ozdobíme kloboučky hub.


Fotky receptu Filety z platýse na šampaňském:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Filety z platýse na šampaňském
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !