Postup přípravy receptu Filety z platýse s bylinkovo-sýrovou krustou:
Brambory uvaříme doměkka. Umícháme strouhanku, petrželku, sýr a změklé máslo na kaši, kterou rozprostřeme mezi dvě vrstvy kuchyňské fólie, rozválíme válečkem a dáme ztuhnout do lednice. Do pečící nádoby naskládáme filety. Poté ztuhlou směs rozkrájíme na kousky velikosti filetů a poklademe jimi filety. V troubě zapečeme několik minut dozlatova. Mezitím na másle krátce osmahneme cibulky, chřest, na větší kousky nakrájené houby a špenátové listy.
Vařené brambory rozdrtíme vidličkou a smícháme s nasekanou pažitkou. Směs rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme zeleninu a opečenou rybu. Vypečenou šťávu z ryby našleháme a pokrm přelijeme.