Postup přípravy receptu Flambované hrušky s pomerančem:
Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a odstraňte jádřince. Čtvrtky nakrájejte na plátky a pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Pomeranče oloupejte a vyjměte z nich bílé středy. Pak je příčně nakrájejte na úhledná kolečka.
Na pánvi rozpusťte máslo. Přidejte cukr a míchejte jej tak dlouho, až se rozpustí. Přidejte plátky hrušek a mírně je pečte z každé strany 3 minuty, nebo dokud nezměknou, ale zůstanou pevné. Na poslední minutu přidejte kolečka pomeranče a často je obracejte, aby necelá pokryla šťávou z pánve.
Děrovanou lžíci přendejte hrušky a pomeranče do mělké misky a udržujte je teplé. Šťávu v pánvi zahřejte, nechte ji mírně vyvařit a poté jí přelijte ovoce. Do pánve přilijte brandy, zahřejte je a zapalte. Hořícím brandy přelijte ovoce. Podávejte na nahřátých talířích posypané pistáciemi a ozdobené meduňkou lékařskou.