Použité suroviny receptu Flambovaný kuřecí steak s mangem a sušenými švestkami:
2 plátky kuřecích prsou
| 1 čtvrtku manga
| 8 sušených švestek
| 0,02 l koňaku
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Flambovaný kuřecí steak s mangem a sušenými švestkami:
Kuřecí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme na másle do zlatova opečeme. Po upečení steaky vyndáme na talíř. Do pánvičky přidáme máslo nakrájené mango a nakrájené sušené švestky. Chviličku opékáme cca 2 min, poté sundáme pánev ze sporáku nalijeme koňak a oflambujeme. Takto vzniklou omáčku přelijeme na maso a ihned podáváme. Jako příloha se hodí rýže či brambor.
Fotky receptu Flambovaný kuřecí steak s mangem a sušenými švestkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!