50 g loupaných podélně krájených mandlí
| 1/2 litru mléka
| 50 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| špetku soli
| lžičku másla nebo rostlinného tuku
| 60 g pšeničné krupice
| 1 vejce
| 1 sklenici zavařovaných švestek
| 1/2 celé skořice
| 1 lžíci jedlého škrobu
Postup přípravy receptu Flameri z krupičky:
Mandle opražit. V hrnci přivést do varu mléko, cukr, vanilkový cukr, sůl a tuk. Za stálého míchání přidat krupici, odstavit a pak nechat asi 3 minuty bobtnat. Oddělit bílek od žloutku. Rozkvedlaný žloutek a kousky mandlí (2 lžíce mandlí si ponechat) vmíchat do kaše. Pečlivě ušlehat. 4 formičky (asi 1/8 litru) vypláchnout studenou vodou, naplnit flameri a vychladit. Švestky nechat okapat. Do jejich šťávy přidat skořici a uvést do varu. Skořici vyjmout. Solamyl rozmíchat ve 3 lžících studené vody a šťávu zahustit. Přidat švestky a kompot dát vychladit. Flameri vyklopit na talířky a ozdobit mandlemi a přidat trochu kompotu.
Fotky receptu Flameri z krupičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!