4 vejce
| 250 g práškového cukru
| 1 sklenka oleje
| 300 g polohrubé mouky
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 1/8 l mléka
| strouhaná citronová kůra
| 1 vanilkový cukr
| 500 g ovoce (maliny, borůvky, třešně...)
| tuk a mouka na plech
Postup přípravy receptu Flanderský koláč :
Žloutky utřeme s cukrem, zašleháme sklenku oleje, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, nastrouhanou citronovou kůru a zvolna vmícháme vanilkový cukr a sníh z bílků. Vzniklé těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě.
Fotky receptu Flanderský koláč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!